Stegt flæsk med spidskål og persillecreme
17. december 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Giv den udødelige klassiker nyt tilbehør i form af urtecreme i stedet for persillesauce og perlebygsalat som alternativ til de kogte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Krydr flæsket med en smule salt, og læg det på en bradepande.
Sæt bradepanden i ovnen i ca. 30 minutter (afhængig af skivernes tykkelse),til flæsket er sprødt og gyldent.
Kog perlebyggen efter pakkens anvisninger. Skyl og hak persillen. Pil og hak skalotteløget fint.
Vend kogt perlebyg med lidt af den hakkede persille, hele skalotteløget og olie i en skål. Smag til med salt og peber.
Hæld resten af persillen (gem lidt til pynt) i en blender sammen med cremefraiche og pillet hvidløg. Blend til en ensartet creme. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber.
Del spidskålen i kvarter, og grill dem let på en grillpande med olie, til de får grillstriber.
Servér stegt flæsk med perlebygsalat, persillecreme og grillet spidskål, og drys med lidt persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk