Stegt flæsk med rodfrugtfritter og kold persillesauce
28. august 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Stegt flæsk i nye klæder. Prøv en kold persillecreme, der er dejlig forårsfrisk til det sprøde og salte kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl alle rodfrugterne, og skær dem i grove stave. Vend dem i olivenolie på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, og bag dem i cirka 35 minutter, til de er gyldne og let sprøde.
Krydr flæskeskiverne godt med salt og peber, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen sammen med rodfrugterne i 10 minutter. Vend skiverne, og steg videre i yderligere 10-15 minutter, til de er sprøde.
Pil hvidløget. Skyl og pluk persillen. Blend alle ingredienserne til persillecremen i en foodprocessor eller blender til cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér stegt flæsk med rodfrugtfritter og kold persillecreme.
Tip!
Hvis du foretrækker en varm persillesauce, kan du varme 2½ dl fløde sammen med 2 dl bouillon og 2 tsk. hvedemel. Smag til med persille, citronsaft, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk