Stegt flæsk med persillesmørsovs og letsaltet kål
22. september 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Tilføj et lille tvist til klassikeren stegt flæsk med persillesovs ved at droppe mel og mælk i sovsen og lave en klar persillesmørsovs i stedet. Servér den vendt i kartoflerne og sammen med en enkel salat af frisk og sprød letsaltet kål og søde rødbedetern.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend fintsnittet kål med salt. Lad blandingen trække i 30 minutter.
Skyl saltet af kålen i et dørslag, og lad den dryppe godt af.
Vend små rødbedetern i kålen.
Kog kartofler møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dampe tørre under låg.
Smelt smør over middelvarme, og tag derefter panden af varmen. Tilsæt finthakket persille under omrøring. Krydr med lidt salt og peber.
Vend kartoflerne med persillesmørsovs.
Dup flæskeskiverne tørre. Krydr med salt og peber. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side på en godt opvarmet pande.
Skru ned til middel varme og vend jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt.
Servér stegt flæsk med kartofler med persillesmørsovs og salat af letsaltet kål og rødbede.
Tip!
Steg flæsken i lidt olie eller smør, hvis kødet er meget magert.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk