Stegt flæsk med persillesauce

18. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Her får du en ægte dansk klassiker, der smager ligesom mormor lavede den.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Fordel flæskeskiverne på en bageplade med bagepapir.
Steg dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er gyldne. Vend dem undervejs. Læg dem på et stort fad, og drys med salt.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hold dem varme.
Skyl gulerødderne, og riv dem groft. Del spidskålen i kvarte, og riv dem groft.
Læg gulerødder og spidskål i en skål, og dryp med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i, så du får en tyk melbolle. Hæld mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner.
Krydr med muskatnød. Tag saucen fra varmen, når den er let tyktflydende.
Skyl og hak persille. Smag saucen til med salt og peber, og rør masser af hakket persille i.
Servér det stegte flæsk med de kogte kartofler, persillesauce og et drys persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Stegt flæsk – Tilberedningsmetoder

Stegt flæsk er Danmarks nationalret nummer 1! Det sprøde flæsk smager himmelsk sammen med kartofler og persillesovs.

Flæsken kan laves på flere måder. Har du købt en pakke stegeflæsk i skiver, kan du enten tilberede dem i ovnen, stege dem på panden eller grille dem på havegrillen. Vælger du ovnen, er der endda her flere veje, du kan gå. 

Stegt flæsk i ovn

Du kan enten fordele flæsken på en bradepande med bagepapir og stege den i ovnen.

Men du kan også lægge den på en rist med en bradepande under, så de får mere luft omkring sig og dermed bliver mere jævnt sprøde.

Sidste tilberedningsmetode kræver lidt mere udstyr. Du kan nemlig bruge et stativ til flæsk, som du placerer skiverne i, så de står lodret op i ovnen. På den måde er sværen øverst, så du sikrer dig, at de bliver helt sprøde.

Alle tre metoder giver sprødt og lækkert flæsk – så det er sådan set bare at vælge den metode, du synes, lyder bedst. God fornøjelse!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar