Stegt flæsk med ovnbagte grøntsager og persillecreme
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når flæsk steges i ovnen, løber meget af fedtet fra, så flæskeskiverne bliver sprøde og lækre. Her er kødet serveret med ovnbagte kartofler, rødbeder og squash, der giver et sundt og fyldigt tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg bagepapir i bunden af en bradepande, stil en bagerist ovenpå, og fordel flæsket herpå.
Steg flæsket sprødt og gyldent i ovnen i ca. 35 minutter – vend det 1 gang undervejs. Krydr med salt.
Skrub kartoflerne, og skær dem i halve eller kvarte. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steg dem møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Skræl rødbeder og græskar, og skær dem i korte, tykke stave. Vend rødbederne med halvdelen af olien, og læg dem på den ene halvdel af en bageplade med bagepapir.
Bland græskarstavene med resten af olien, og læg dem på den anden halvdel af pladen. Bag grøntsagerne møre i ovnen i ca. 25 minutter. Krydr med salt.
Skyl og tør persillen, og blend den med hvidløg og tykmælk. Smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Servér flæsket med ovnbagte grøntsager, kartoffelfritter, skyllet salat og persillecreme.
Tip!
I en varmluftsovn kan du bage det hele på én gang. Uden varmluftsovn kan tingene bages hver for sig og varmes sammen i ovnen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk