Stegt flæsk med bønnesalat
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Stegt flæsk med persillesauce er en ægte dansk klassiker, der vækker barndomsminder hos de fleste.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Drys flæskeskiverne med salt, og læg dem på en bagerist.
Sæt bageristen i ovnen med en bradepande under, og steg flæskeskiverne gyldne og sprøde i ovnen i 40-45 minutter.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Smelt smør i en gryde, og pisk mel i med et piskeris. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og pisk hele tiden.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk, til saucen er jævn og blank. Pres saften af citronen.
Lad saucen småkoge i 5-10 minutter, og smag til med citronsaft, salt og peber. Skyl og hak persillen fint, og rør den i saucen.
Nip enderne af bønnerne, og læg dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. De skal stadig have lidt bid.
Pil og hak rødløg fint. Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Bland bønner, rødløg og mandler, og drys med lidt salt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk