Stegt flæsk med bagte persillerødder

1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Stegt flæsk er en national favorit – og med god grund. Persillerødderne i denne opskrift bakker fint op om den delikate persillesmag i saucen, som er blendet helt fin og lysegrøn!

Ingredienser

Sådan gør du

Læg stegeflæsket på ovnristen i en bradepande, og krydr med salt.
Skræl persillerødderne, og halvér dem på langs. Vend dem med olie, salt og peber, og fordel dem i et ovnfast fad.
Sæt persillerødderne i midten og stegeflæsket øverst i den kolde ovn. Tænd ovnen på 200° varmluft, og steg flæsk og persillerødder i ovnen i ca. 30 minutter. Vend flæsket, når halvdelen af tiden er gået. Afdryp flæsket på fedtsugende papir.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
Skyl persillen, og hak bladene fint. Læg de grove persillestilke i en gryde, og kog dem med bouillon i 5 minutter.
Rør fløde og mel sammen til en jævning, og hæld det i gryden med bouillon under omrøring. Kog saucen igennem, til den er jævn. Tilsæt persillebladene, og blend saucen med en stavblender, til blade og stilke er helt findelte, og saucen er lysegrøn. Smag til med salt og peber.
Servér det stegte flæsk med de bagte persillerødder og persillesaucen samt nykogte kartofler drysset med hakket persille.

Tip!

Når du også bruger persillestilkene i saucen, bliver den ekstra smagfuld.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar