Stegt feta med ovnbagte peberfrugter og tomater
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Paneret og stegt feta er et godt og lækkert alternativ til kød på en grøn dag.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland rasp med finthakket rosmarin, timian og oregano på en tallerken. Skær fetaen ud i 4 tykke stykker. Vend fetastykkerne i raspen, og tryk den godt ind i osten. Læg fetaen på en tallerken, uden at de rører ved hinanden, og læg dem i køleskabet, mens du forbereder resten.
Tænd ovnen på 200º. Rens peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Hak hvidløgene fint. Vend peberfrugter, tomater og hvidløg sammen med olie, salt og peber i stort, ovnfast fad. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er helt møre. Drys med grofthakkede krydderurter.
Flæk agurken, og skær den i ½ cm tykke skiver. Hak løget fint. Pisk olie og citronsaft sammen, og vend det med agurk og citron. Smag agurkesalaten til med salt og peber.
Steg fetastykkerne gyldne på begge sider i olie på en pande lige før servering. Vær forsigtig, når du vender dem.
Server den stegte feta med bagte peberfrugter og tomater, agurkesalat og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk