Stegt blomkål med mandler og krydderier
16. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Lækkert og lidt anderledes tilbehør til aftensmaden, f.eks. til en krydret indisk gryderet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkål, og skær den i små buketter. Bland spidskommen, koriander, gurkemeje, salt og olie i en skål.
Vend blomkålsbuketterne i krydderiblandingen, så krydderierne bliver godt fordelt.
Tænd ovnen på 210°. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 minutter.
Hak mandlerne groft, og drys dem over blomkålen. Sæt det hele tilbage i ovnen, og bag i yderligere 10 minutter.
Skyl og hak persille. Anret de bagte blomkålsbuketter på et fad, og drys med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk