Stegt blomkål med bacon, hasselnødder og æbler
1. januar 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Blomkål og bacon er et godt makkerpar. Her har de fundet hinanden i en pande fyldt med efterårsguf i form af nødder og æbler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blomkålen, og skær den i buketter.
Blanchér buketterne i 2 minutter i kogende vand. Afdryp.
Brun smør og rapsolie i en pande. Tilsæt blomkål, bacon og timian, og steg i 5-6 minutter, til baconen har taget farve, og blomkålen er al dente. Tilsæt hasselnødder og eddike, og lad det stege i yderligere et par minutter. Krydr med salt og peber.
Skyl æblet, skær det i tynde både uden kernehus. Drys dem over retten sammen med lidt frisk timian, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk