Stegt basilikumkylling og tomatsalat med ærter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Stegt kylling med delikat smag af basilikum, der sender tankerne til Sydeuropa – perfekt suppleret med en frisk tomatsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingefileterne i en bradepande.
Hak basilikum fint, og bland halvdelen af den hakkede basilikum med olivenolie.
Smør kyllingefileterne ind i basilikumolien, og krydr godt med salt og peber på begge sider.
Steg kyllingefileterne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er netop gennemstegte.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Bland dem med ærter og oliven. Drys med smuldret feta og resten af den hakkede basilikum. Krydr med salt og peber, og dryp evt. med olivenolie.
Skær de stegte kyllingefileter i skiver, og servér med tomatsalaten som tilbehør. Spis evt. godt brød eller kogte kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk