Steg med urteremoulade og ristede løg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Remoulade er faktisk ikke af dansk oprindelse, men stammer fra det franske køkken. Ikke desto mindre er den gule dressing uundværlig på et stykke med steg.
Ingredienser
Sådan gør du
Rids bøfferne i fedtkanten med en skarp kniv. Varm en pande op, stil bøfferne på højkant, og steg fedtkanten sprød og gylden. Læg bøfferne ned, og steg dem færdige i fedtet i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Lad bøfferne hvile i 3 minutter.
Skræl rodfrugterne, og skær i små tern. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Afkøl, og dup dem tørre. Skær drueagurker i små tern. Hak krydderurter fint. Bland persillerod, gulerod, drueagurker og krydderurter.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, og krydr med salt, peber og sukker. Vend grøntsagerne i dressingen.
Pil løg, skær dem i 2 mm tynde skiver, og vend dem i mel og salt. Varm olien op i en tykbundet gryde. Sigt løgene fri for overskydende mel, og steg dem lidt ad gangen i olien.
Tag løgene op med en hulske, når de er blevet lysebrune, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Skær bøfferne i skiver, og anret dem på et stykke rugbrød med urteremoulade og ristede løg. Krydr med peber.
Tip!
Brug en rest steg, eller læg et par bøffer på panden, og skær dem i skiver som eksklusivt pålæg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk