Steaksandwich med sauce tatare og rucola
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Steaksandwich med sauce tatare og rucola er en lækker sprød sandwich deluxe, der både kan spises kold og lun.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Krydr flanksteak med estragon, salt og peber. Dryp med olie. Brun kødet på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Steg kødet færdigt i ovnen i 10-12 minutter.
Rist brødskiver. Skyl rucola. Pil rødløg, og skær det i tynde ringe.
Slå ægget ud i et højt bæger. Tilsæt sennep, salt og peber. Hæld olivenolien i. Sæt en stavblender i bægeret, og lad olien stige op til toppen af bægeret. Tænd stavblenderen først forsigtigt, så på fuld styrke, og hold den stille i 5-7 sekunder. Løft herefter stavblenderen forsigtigt opad i en bevægelse, der varer ca. 2 sekunder, mens du fortsat blender. Resultatet bliver en fin, tyk og helt blank mayonnaise.
Hak cornichoner og kapers fint med en kniv. Hak også kørvel, purløg og basilikum fint. Vend cornichoner, kapers og krydderurter sammen med den frisklavede mayonnaise, og smag til med salt og peber.
Skær flanksteaken i tynde skiver på tværs af fibrene. Smør det ristede brød med et tykt lag sauce tatare, og byg sandwichen med fyld af rucola, kødskiver og rødløg.
Tip!
Sauce tatare minder lidt om remoulade og egner sig derfor også rigtig godt til stegt fisk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk