Steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er masser af fylde og konsistens i denne måltidssalat. Den hjemmerørte estragoncreme smager lidt ligesom bearnaisesauce.
Bemærk
Ravigotte er en sød fransk sennepssauce, som kan købes på flaske i velassorterede supermarkeder og specialbutikker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5-7 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet i 5-7 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, afkøl kartoflerne, og skær dem i halve.
Tænd ovnen på 180°.
Skær brødet i tern, og vend dem med olie. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og drys med salt. Steg dem gyldne og sprøde i ovnen i ca. 15 minutter.
Rør cremefraiche sammen med sennep, ravigottesauce og estragon i en skål. Smag cremen til med salt og peber.
Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem i olie på en (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er rosa indeni. Lad bøfferne hvile.
Skyl aspargesene, knæk den nederste, træede ende af, og skær aspargesene i halve. Pil rødløgene, og skær dem i både.
Steg asparges og rødløg i olie på en (grill)pande i 4-5 minutter, til de er netop møre. Krydr dem med salt.
Skyl og tør salaten, og vend den sammen med kartofler, asparges og rødløg. Skær bøfferne i skiver.
Anret salatblandingen på tallerkener, og top med bøfskiver og sprøde brødcroutoner. Dryp estragoncreme over, og servér resten af cremen i en skål ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk