Steak og æg med chimichurri
16. december 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
På engelsk kaldes luksusmorgenmaden steak and eggs – det er et herligt fyldigt og proteinrigt bud på en morgenmadsret, der lægger en solid bund for dagen. Opskriften passer rigtig godt ind, hvis du gerne vil spise lidt færre kulhydrater, men du kan også sagtens servere et stykke godt surdejsbrød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland finthakket persille, oregano og mynte i en skål. Rens og hak chilien, og pil og hak hvidløg fint.
Bland chili og hvidløg med krydderurterne, og rør det hele sammen med olivenolie.
Smag til med limesaft, salt og peber, og lad chimichurrien stå og trække lidt, mens du laver resten.
Krydr ribeyen med salt og peber, og steg den så rød, som du foretrækker, ca. 1-2 minutter pr. side på en meget varm pande. Lad fedtet blive på kødet, mens du steger. Det giver smag til kødet, og du kan altid skære det fra bagefter.
Lad bøffen hvile kort. Spejl æggene i smør på samme pande, som du stegte bøffen på. Krydr æggene med salt.
Skær ribeyen i skiver med en skarp kniv, og anret skiverne på et fad sammen med spejlæg. Dryp med chimichurri, og servér.
Tip!
Chimichurri er en stærk, pestolignende sauce, der passer rigtig godt til stegt og grillet kød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk