Steak med syltede glaserede gulerødder
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Henrik Freek
Servér nye gulerødder på en enkel og anderledes måde som tilbehør til en lækker bøf.
Bemærk
Trækketid: Mindst 2 timer, gerne til næste dag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub gulerødderne. Bring eddike, vand og sukker i kog i en gryde, og lad blandingen køle af.
Sæt gulerødderne i et smalt, højt glas, og hæld lagen over gulerødderne, så de dækkes. Lad dem trække i mindst 2 timer eller natten over.
Pil og hak hvidløg. Hak de syltede agurker. Bland hvidløg og syltede agurker med kapers, persille, basilikum, sennep, eddike og olie. Smag til med salt og peber.
Steg eller grill bøfferne 2-3 minutter på hver side.
Tag gulerødderne op af lagen, og lad dem dryppe af.
Smelt honning på en varm pande, og vend de syltede gulerødder rundt i honningen, så de glaseres. Steg dem et par minutter, og vend dem ofte.
Servér de sprøde, sursøde gulerødder til bøfferne sammen med salsa verde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk