Steak med persillebearnaise og pastinakfritter
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Flot dig med et par gode steaks, og servér med sprøde rodfrugtfritter og en ægte bearnaise.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakkerne, skær dem i kvarte på langs, og vend dem med lidt olie. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
Skyl og hak persillen, og sæt den til side. Pil og hak skalotteløget. Hak estragon. Kog skalotteløg, etragon, eddike og vand sammen i en gryde, til al væden er fordampet.
Tag gryden af varmen, og pisk æggeblommen i. Smelt smørret i en kasserolle, og hæld det i saucen lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt, til konsistensen er jævn og tyk.
Tilsæt den hakkede persille. Blend saucen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm, evt. over vandbad, eller pak den ind først i folie og så et viskestykke.
Varm olie op i en gryde.
Vend først de forbagte pastinakker i sammenpisket æg og dernæst i en blanding af majsmel og parmesan. Steg dem sprøde og gyldne i olien, og afdryp på køkkenrulle. Krydr dem med salt og peber.
Krydr steaksene med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en pande ved kraftig varme i 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Servér med pastinakfritter og persillebearnaise.
Tip!
Fritter kan laves af alle typer rodfrugter eller en delikat blanding – fx persillerødder, kartofler og knoldselleri.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk