Steak-hotdogs med lynsyltet grønt
25. marts 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
En hotdog behøver ikke nødvendigvis at være med en pølse. Prøv i stedet at fylde brødene med et par skiver lækkert oksekød og syltet grønt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødder og rødbede, og skær begge dele i tynde strimler, f.eks. på et mandolinjern. Skyl bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Vend det hele sammen i en skål, og krydr med lidt salt.
Giv sukker og 1 dl eddike et opkog i en lille gryde, til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen, og tilsæt ½ dl kold eddike, friskkværnet peber og peberrod.
Hæld eddikelagen over grøntsagerne, og lad dem trække indtil spisetid.
Steg kødet i olie og smør på en pande i 2-3 minutter på hver side, og krydr med salt og peber. Tag kødet af panden, og lad det trække lidt.
Lun pølsebrødene i ovnen eller på en brødrister. Skær kødet i skiver.
Pil rødløget, skær det i små tern, og hæld dem i en lille skål.
Sæt det hele på bordet, og saml din steak-hotdog med lynsyltet grønt, aioli, ketchup, sennep, rødløg og friske krydderurter. Servér med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk