Steak fiorentina med panzanella

Ta’ mig med til Toscana! Den grønne, bakkede italienske region viser sig frem med steak fiorentina og en sprød brødsalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og halvér tomater og snackpeberfrugter. Pensl en grillpande med lidt olie, og steg tomaterne i ca. 10 minutter. Steg derefter peberfrugterne på skindsiden ved høj varme, til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl dem, og pil skindet af med en urtekniv. Skær peberfrugterne i mindre stykker.
Dryp brødskiverne med olie, og steg dem på grillpanden, til de får flotte grillstriber.
Rens og snit bladselleri fint i skrå skiver. Gem et par bladselleriblade. Pil og skær rødløg i tynde skiver.
Rør ingredienserne sammen i en lille skål.
Vend bladselleri og løg i dressingen. Fordel grøntsager og dressing på brødet. Drys med bladselleriblade og basilikum.
Hak rosmarin. Bland det med olie, salt og peber.
Vend flanksteaken i rosmarinmarinaden. Steg den på grillpanden i 3-6 minutter på hver side.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og servér det sammen med panzanella.

Tip!

Du kan forberede grøntsager, dressing og marinade dagen i forvejen og trylle middagen frem i en fart på selve dagen. Flanksteaken egner sig i øvrigt godt til at blive stegt på havegrillen, og i så fald kan du vælge også at grille tomater, peberfrugter og brødet til panzanellaen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
9. oktober 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar