Steak fiorentina med panzanella
9. oktober 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Ta’ mig med til Toscana! Den grønne, bakkede italienske region viser sig frem med steak fiorentina og en sprød brødsalat.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og halvér tomater og snackpeberfrugter. Pensl en grillpande med lidt olie, og steg tomaterne i ca. 10 minutter. Steg derefter peberfrugterne på skindsiden ved høj varme, til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl dem, og pil skindet af med en urtekniv. Skær peberfrugterne i mindre stykker.
Dryp brødskiverne med olie, og steg dem på grillpanden, til de får flotte grillstriber.
Rens og snit bladselleri fint i skrå skiver. Gem et par bladselleriblade. Pil og skær rødløg i tynde skiver.
Rør ingredienserne sammen i en lille skål.
Vend bladselleri og løg i dressingen. Fordel grøntsager og dressing på brødet. Drys med bladselleriblade og basilikum.
Hak rosmarin. Bland det med olie, salt og peber.
Vend flanksteaken i rosmarinmarinaden. Steg den på grillpanden i 3-6 minutter på hver side.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og servér det sammen med panzanella.
Tip!
Du kan forberede grøntsager, dressing og marinade dagen i forvejen og trylle middagen frem i en fart på selve dagen. Flanksteaken egner sig i øvrigt godt til at blive stegt på havegrillen, og i så fald kan du vælge også at grille tomater, peberfrugter og brødet til panzanellaen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk