Start din egen surdej
Bland mel og vand, og se magien opstå med syrlige bobler og gærceller, der giver dit brød hævekraft.
(0)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
ORDBOG
Stærkt hvedemel som f.eks. manitobamel har som regel et højt proteinindhold. Brug gerne mel med et proteinindhold på mindst 13%. At stramme eller virke dejen op betyder, at man strammer den op til en kugle, inden den skal hæve. Opstramningen sikrer, at dejen holder formen i hævekurven.
Aktiv surdej: En aktiv surdej hæver til dobbelt størrelse, efter du har fodret den med vand og mel.
Opfriskning af surdej: Når du fodrer din surdej med vand og mel, kaldes det at opfriske den. Moden surdej er en meget sur surdej, der ikke er blevet opfrisket i 2-3 dage. Den er genial til bagning af rugbrød. Overskudssurdej er den surdej, du har tilbage, efter du har fodret din surdej. Brug den i f.eks. knækbrød, pandekagedej eller andre steder, hvor du ønsker smagen af surdej.