Stående bolognese
4. september 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Sæt pastarørene på højkant i fadet, og servér en sjov og velsmagende bolognese.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun oksekødet i olie i en gryde. Pil løg, og riv det groft. Skyl gulerod og bladselleri, og riv det groft. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Hæld det hele i gryden med oksekød, og steg i 4-5 minutter.
Tilsæt tomatpuré, og steg i 2 minutter. Hæld passata på, og lad det simre i 30 minutter.
Varm mælken op til kogepunktet med laurbærblade i en gryde.
Smelt smør i en anden gryde, og tilsæt mel. Lad det stege i et par minutter, uden at det tager farve. Hæld den varme mælk i ad to omgange, og lad det koge igennem i 3-4 minutter. Smag til med muskat, salt og peber.
Tænd ovnen på 200 °. Kog pastarørene i 5-7 minutter (cirka 2⁄3 af kogetiden på pakken),og afdryp.
Stil pastarørene op i et ovnfad (cirka 24 cm i diameter). Fordél halvdelen af bechamelsaucen over og derefter al bolognesen. Pres den let ned. Hæld resten af bechamelsaucen over, og drys revet ost på toppen.
Bag i 35 minutter, til toppen er gylden.
Skyl og tør basilikum, pluk bladene af, og drys dem over den bagte bolognese.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vil du servere en klassisk spaghetti bolgonese?Få opskriften her!
Powered by Froala Editor