Squashtærte med porrer, majs og hytteost

En fyldig grøntsagstærte er et let og lækkert måltid i en travl hverdag.

Squashtærte med porrer, majs og hytteost
0-30 min.

(0)

30. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth
Bemærk:Hviletid, tærtedej: 30 minutter.

Ingredienser

personer

Tærtedej

hvedemel
200 g
rugmel
50 g
salt
½ tsk.
solsikkeolie
1 dl
vand
½ dl

Grøntsagsfyld

porrer
2
lille squash
1
majs
140 g
parmesan
25 g
æg
3
hytteost
200 g
herbes de Provence
2 tsk.
salt og peber

Til servering

Evt. blandet grøn salat

Udstyr

  • 1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tærtedej

Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og rør dejen sammen med en ske.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i en smurt tærteform. Sæt på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.

Grøntsagsfyld

Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Skyl og afdryp majskernerne.
Riv parmesanosten fint, og tag ca. 2 spsk. fra til drys. Pisk parmesan, æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Vend porrer og majs i æggeblandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærte. Fordel squashskiverne øverst, og drys med de 2 spsk. revet parmesan.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast, og tærten er gylden.

Servering

Servér tærten varm eller lun, og byd evt. en blandet grøn salat til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'