Squashtærte med porrer, majs og hytteost
En fyldig grøntsagstærte er et let og lækkert måltid i en travl hverdag.

0-30 min.
(0)
30. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: columbus leth
Bemærk:Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
personer
Tærtedej
- hvedemel
- 200 g
- rugmel
- 50 g
- salt
- ½ tsk.
- solsikkeolie
- 1 dl
- vand
- ½ dl
Grøntsagsfyld
- porrer
- 2
- lille squash
- 1
- majs
- 140 g
- parmesan
- 25 g
- æg
- 3
- hytteost
- 200 g
- herbes de Provence
- 2 tsk.
- salt og peber
Til servering
- Evt. blandet grøn salat
Udstyr
- 1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tærtedej
Bland hvedemel, rugmel og salt sammen i en skål. Tilsæt olie og vand, og rør dejen sammen med en ske.
Rul dejen tyndt ud, og læg den i en smurt tærteform. Sæt på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Grøntsagsfyld
Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skyl squashen, og skær den i tynde skiver. Skyl og afdryp majskernerne.
Riv parmesanosten fint, og tag ca. 2 spsk. fra til drys. Pisk parmesan, æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med herbes de Provence, salt og peber. Vend porrer og majs i æggeblandingen.
Fordel fyldet i den forbagte tærte. Fordel squashskiverne øverst, og drys med de 2 spsk. revet parmesan.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til fyldet er fast, og tærten er gylden.
Servering
Servér tærten varm eller lun, og byd evt. en blandet grøn salat til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner