Squashpizza med æg, tomater og asparges
30. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En delikat brunch- eller frokostpizza, hvor den sædvanlige pizzabund er skiftet ud med en sund og lækker squashrøsti toppet med æg, tomater og asparges.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og riv squashene groft. Bland dem med salt, læg dem i en sigte, og lad dem trække i 15 minutter. Klem overskydende væde godt ud af squashblandingen med hænderne.
Rens forårsløgene, og hak dem fint. Rør den revne squash sammen med forårsløg, mel, bagepulver, æg og mozzarella, og krydr med timian, peber og evt. en smule ekstra salt. Pas på med saltet, da squashene allerede er saltet.
Tænd ovnen på 250°. Sæt samtidig en bageplade i ovnen, og lad den blive varm.
Fordel squashblandingen på et ark bagepapir i en stor cirkel på ca. 25 cm i diameter. Glat overfladen let med bagsiden af en ske, så squashrøstien er lige tyk over det hele.
Pensl røstien med olie, og træk bagepapiret med røstien over på den varme bageplade. Bag den i ovnen i 10 minutter, til den begynder at blive let gylden. Tag den ud af ovnen
Smør et tyndt lag tomatsauce på squashrøstien, og drys med revet mozzarella. Skyl aspargesene, og knæk bundene af. Skær aspargesene i mindre stykker.
Skyl og halvér tomaterne. Vend asparges og tomater sammen med olie, salt og peber, og fordel dem på røstien. Skru ovnen ned til 200°, og sæt røstien med fyld tilbage i ovnen i 8 minutter.
Tag røstipizzaen ud af ovnen, og slå æggene ud på pizzaen. Sæt den tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 5-10 minutter, til æggene er bagte. Drys røstipizzaen med finthakket basilikum og revet parmesan, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk