Squashkage med valnødder
15. december 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
En saftig og lækker sqaushkage med blød flødeostecreme på toppen – perfekt til eftermiddagskaffen.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, ca. 24 x 24 cm
Sådan gør du
Pisk æg og sukker luftigt. Si hvedemel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i æggemassen. Hak valnødder og chokolade groft, og vend det i dejen.
Riv squashen og skallen af citronen, og pres saften af citronen. Vend squash, revet citronskal, halvdelen af citronsaften og olien i dejen.
Hæld dejen i en firkantet form, der måler ca. 24 x 24 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Lad den afkøle helt.
Pisk flødeost, græsk yoghurt, flormelis og resten af citronsaften sammen. Fordel cremen over den afkølede kage med en paletkniv. Riv evt. lidt citronskal over.
Skær kagen ud i firkanter, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk