Squashdip med mascarpone

20. juni 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Dippen her er god sammen med grillet brød. Nyd den også til fisk, kylling eller oksekød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl squash, skær dem over på langs, og gnid dem med olivenolie. Grill dem på en havegrill eller (grill)pande sammen med et helt hvidløg ved lav varme, til begge dele er helt møre. Hvidløget skal måske grille lidt længere tid end squashene.
Lad både squash og hvidløg afkøle let. Hak squashene helt fint. Klem de møre hvidløgsfed ud af skallen, og hak dem fint.
Rør mascarpone sammen med squash, hvidløg og parmesan i en skål, og smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber.
Dryp brødskiverne med olivenolie, og grill dem på en varm havegrill eller (grill)pande, evt. samtidig med grøntsagerne. Pil hvidløget, og gnid brødskiverne. Krydr med salt.
Rist mandlerne på en tør pande, til de tager farve. Skyl og riv citronen groft (brug evt. et juliennejern, for at få fine strimler). Skyl og pluk oregano.
Anret dippen i en skål, og dryp evt. med lidt olivenolie. Top med mandler, citronskal og oregano, og servér straks.

Tip!

Brug evt. også dippen som sandwichspread eller til grøntsagssnacks. Den holder sig i et par dage på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar