Squashbøffer og spidskålssalat med hummus
7. september 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Den knasende spidskål bliver tæmmet let, når den vendes med en god gang hummus. Bland et par håndfulde friskbælgede ærter i, så har du en simpel, fyldig og sprød salat, som f.eks. passer godt til kødløse squashbøffer.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv squash groft, vend dem med salt, og læg dem i en si, så mest mulig væske kan krammes fra. Lad de revne squash trække i 10 minutter, og pres dem blidt.
Pisk æggene let, og bland dem med smuldret feta, spidskommen, timian, peber, rasp og kartoffelmel. Rør squash i, og juster konsistensen med hvedemel.
Form farsen til små bøffer, og steg dem gyldne på en pande i en blanding af smør og olie.
Blend drænede kikærter, olie, tahin, citronsaft og presset hvidløg, til det er cremet og ensartet. Juster konsistens og smag med olie, citron og salt.
Vend hummus med fintsnittet spidskål og friskbælgede ærter lige inden servering, og spis dem sammen med frikadellerne og evt. et stykke brød eller flute.
Tip!
Kog selv kikærterne til din hummus ved at udbløde 100 g kikærter natten over i rigeligt vand, og derefter koge dem i 1-1½ time i nyt vand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk