Squash-pickles
14. september 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Brug de lækre pickles til stegt kød, smørrebrød, fisk eller rørt med en god mayonnaise til hjemmelavet remoulade. Du kan sagtens halvere portionen, men det er bare skønt at have flere glas stående på lager til efterår og vinter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl squashene, og pil løget. Riv begge dele groft, eller hak dem i en foodprocessor. Tilsæt salt, og lad det hele dryppe af i en stor si i 10 minutter. Knug det meste af væden fra grøntsagerne.
Kog eddike og sukker op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tilsæt karry og gurkemeje (husk, at gurkemeje smitter meget af, så pas på tøj og redskaber!).
Hæld ½ dl af lagen i en skål, og opløs majsstivelsen deri. Pisk derefter stivelsen i resten af lagen.
Hæld squash og løg i lagen, og lad det koge i 3-5 minutter.
Hæld de varme pickles på skoldede glas. Luk dem straks, og sæt dem mørkt og køligt indtil brug.
Tip!
Store squash er ikke altid så gode at spise, men de er perfekte til pickles. Sylt gerne i mindre glas, så du har på lager. Så snart glasset er åbnet, er holdbarheden nemlig kortere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk