Squash-pasta a la carbonara
4. september 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Denne lækre og cremede pasta carbonara smager næsten som den klassiske pastaret, men squashstrimlerne gør både retten friskere og sundere.
Ingredienser
Sådan gør du
Lav tynde strimler af squashen med en tyndskræller, eller lav spaghetti af squashene med en spiralizer.
Steg pancettaen i en stor, dyb pande. Brug evt. en smule olie, hvis pancettaen er mager.
Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Tilsæt hvidløgsskiverne, når pancettaen er sprød og gylden. Lad dem stege med lidt.
Pisk æggeblommerne med fløde, og rør det i panden med pancettaen. Lad det varme igennem og tykne en smule, pas på, det ikke får for meget varme, så æggene koagulerer.
Smag til med salt, peber og citronsaft. Vend den varme sauce sammen med squashen, og servér straks med plukket oregano og revet parmesan på toppen.
Tip!
Du kan selvfølgelig også lave retten helt traditionelt med pasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk