Squash-moussaka
30. marts 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Moussaka er en slags græsk version af lasagne, men i stedet for pastaplader laves den med kartofler og aubergine. I denne variant har vi udskiftet aubergine med squash og bruger oksekød i stedet for lammekød. Vil du gå all in på den græske smag, så servér en frisk og krydret tzatziki.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løg fint. Skær gulerødder i små tern.
Varm en stor gryde op, og svits løg, presset hvidløg og gulerødder i olivenolie i 5 minutter, til alle stykkerne er bløde, men ikke har taget farve.
Tag grøntsagerne op af gryden, tilsæt lidt ny olie sammen med spidskommen og oregano. Brun oksekødet deri.
Læg grøntsagerne tilbage i gryden sammen med tomatpuré, hakkede tomater, vand, salt og peber, når al kødet har skiftet farve. Læg låg på, og lad det simre i 10-15 minutter.
Skær kartoflerne i ca. 2 mm tynde skiver og squash i ca. 5 mm skiver.
Smør et stort ildfast fad, og læg din moussaka sammen heri. Begynd med at lægge ca. ⅓ af kødet ud over bunden. Læg så halvdelen af kartoflerne, dernæst alle squash og så resten af kødet over. Dæk kødet med de sidste kartofler, og fordel mornaysauce på toppen.
Bag moussakaen i 15 minutter ved 200°. Drys med revet ost, og bag retten færdig i ca. 40 minutter, til osten er gylden, og kartoflerne møre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på mornay sauce
Powered by Froala Editor