Squash-fritter med 3 slags dip
Skift fredagsslikket ud med panerede fritter lavet af squash og bagt i ovnen, og servér dem med hele 3 slags dip. Smager også skønt som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.

31-60 min.
(2)
30. juni 2023 af Louisa LorangFoto: RIkke Westesen
Ingredienser
personer
Squash-fritter
- squash
- 2
- æg
- 3
- salt og peber
- pankorasp
- 4 dl
- parmesan
- 1 dl
- hvedemel
- 100 g
Jalapeno-dressing
- kærnemælk
- 1 dl
- mayonnaise
- 2 spsk.
- friske jalapenos
- ½
- forårsløg
- 1
- salt og peber
Cæsardip
- mayonnaise
- 3 spsk.
- hvidløg
- 1 fed
- parmesan
- 1 dl
- hvidvinseddike
- 1 spsk.
- salt
Cocktailsauce
- tomatketchup
- 1 dl
- tabascosauce
- 5 dråber
- revet peberrod
- 1 spsk.
- hvidvinseddike
- 1 spsk.
- citronsaft
- 1 spsk.
Sådan gør du
Squash-fritter
Tænd ovnen på 220° varmluft. Skyl squashene, og skær dem i fritter.
Pisk æg sammen med salt og peber i en skål. Bland rasp sammen med revet parmesan på en tallerken eller i en bakke.
Vend fritterne i først en skål med mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Bred dem ud i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Jalapeno-dressing
Pisk kærnmælk og mayonnaise sammen med et piskeris eller en gaffel i en skål.
Skyl og flæk jalapenoen, og skrab kernerne ud med en teske. Hak jalapenoen fint. Skyl forårsløget, og hak det fint. Rør jalapeno og forårsløg i dressingen, og smag til med salt og peber.
Cæsardip
Rør mayonnaise sammen med pillet og fintrevet hvidløg i en skål, og tilsæt fintrevet parmesan. Smag til med eddike og salt.
Cocktailsauce
Rør ketchup sammen med tabasco og peberrod, og smag til med eddike og citronsaft. Servér squash-fritter med de 3 slags dip.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner