Squash-fritter med 3 slags dip
30. juni 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Skift fredagsslikket ud med panerede fritter lavet af squash og bagt i ovnen, og servér dem med hele 3 slags dip. Smager også skønt som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220° varmluft. Skyl squashene, og skær dem i fritter.
Pisk æg sammen med salt og peber i en skål. Bland rasp sammen med revet parmesan på en tallerken eller i en bakke.
Vend fritterne i først en skål med mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Bred dem ud i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Pisk kærnmælk og mayonnaise sammen med et piskeris eller en gaffel i en skål.
Skyl og flæk jalapenoen, og skrab kernerne ud med en teske. Hak jalapenoen fint. Skyl forårsløget, og hak det fint. Rør jalapeno og forårsløg i dressingen, og smag til med salt og peber.
Rør mayonnaise sammen med pillet og fintrevet hvidløg i en skål, og tilsæt fintrevet parmesan. Smag til med eddike og salt.
Rør ketchup sammen med tabasco og peberrod, og smag til med eddike og citronsaft. Servér squash-fritter med de 3 slags dip.
Tip!
Du kan lave fritterne med alle mulige grøntsager, f.eks. selleri eller grønne bønner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk