Squash-fritter med 3 slags dip

Skift fredagsslikket ud med panerede fritter lavet af squash og bagt i ovnen, og servér dem med hele 3 slags dip. Smager også skønt som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling.

Squash-fritter med 3 slags dip
31-60 min.

(2)

30. juni 2023 af Louisa LorangFoto: RIkke Westesen

Ingredienser

personer

Squash-fritter

squash
2
æg
3
salt og peber
pankorasp
4 dl
parmesan
1 dl
hvedemel
100 g

Jalapeno-dressing

kærnemælk
1 dl
mayonnaise
2 spsk.
friske jalapenos
½
forårsløg
1
salt og peber

Cæsardip

mayonnaise
3 spsk.
hvidløg
1 fed
parmesan
1 dl
hvidvinseddike
1 spsk.
salt

Cocktailsauce

tomatketchup
1 dl
tabascosauce
5 dråber
revet peberrod
1 spsk.
hvidvinseddike
1 spsk.
citronsaft
1 spsk.

Sådan gør du

Squash-fritter

Tænd ovnen på 220° varmluft. Skyl squashene, og skær dem i fritter.
Pisk æg sammen med salt og peber i en skål. Bland rasp sammen med revet parmesan på en tallerken eller i en bakke.
Vend fritterne i først en skål med mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp. Bred dem ud i ét lag på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.

Jalapeno-dressing

Pisk kærnmælk og mayonnaise sammen med et piskeris eller en gaffel i en skål.
Skyl og flæk jalapenoen, og skrab kernerne ud med en teske. Hak jalapenoen fint. Skyl forårsløget, og hak det fint. Rør jalapeno og forårsløg i dressingen, og smag til med salt og peber.

Cæsardip

Rør mayonnaise sammen med pillet og fintrevet hvidløg i en skål, og tilsæt fintrevet parmesan. Smag til med eddike og salt.

Cocktailsauce

Rør ketchup sammen med tabasco og peberrod, og smag til med eddike og citronsaft. Servér squash-fritter med de 3 slags dip.

Tip!

Du kan lave fritterne med alle mulige grøntsager, f.eks. selleri eller grønne bønner.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'