Squash-frikadeller

Squash-frikadellerne kan røres sammen i et snuptag og vil med garanti vække begejstring hos store som små omkring middagsbordet.

Squash-frikadeller
0-30 min.

(6)

August 3, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du squash frikadeller

De her milde og lækre squash frikadeller er et godt vegetarisk alternativ til de klassiske af hakket svinekød. Vi er sikre på, at alle (også kødelskere) vil være vilde med dem! Heldigvis er farsen nem at lave, da ingredienserne blot skal blendes sammen.

Mættende squash frikadeller

I denne opskrift indeholder frikadellerne, udover squash, også kogte ris og linser, der giver en god mæthedsfornemmelse. Derudover er begge dele også med til at samle frikadellerne, så de ikke falder fra hinanden under stegningen.

Squash frikadeller i ovn

Foretrækker du at stege dellerne i ovnen, kan du sagtens det. Form dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl squash frikadellerne med olie, og bag dem i ca. 20 minutter ved 200°. Vend dem gerne undervejs, og pensl evt. med lidt mere olie.

Squash frikadeller med ost

Skal dine vegetariske frikadeller være lidt mere snaskede og lækre, kan du tilsætte lidt ost i farsen. Det kan f.eks. være feta, parmesan, hytteost eller revet cheddar. Tilsæt 50-75 gram afhængigt af, hvor gennemtrængende du vil have ostesmagen.

Tilbehør til squash frikadeller

Du kan servere alt den slags tilbehør til dellerne, som du plejer at servere til almindelige frikadeller. Her i opskriften serveres en sprød salat med mormordressing til retten, men du kan også sagtens servere ovnkartofler, råkost eller en anden type salat. 

Du kan også bruge squash frikadellerne som tilbehør, lidt ligesom røsti. Har du mange squash liggende, kan du også lave squash-fritter, squash-spaghetti eller squash-røstier.

Måske du også kan li'