Spyd med teriyaki-marineret laks
28. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Små japanskinspirerede laksespyd med friske forårsløg. Servér spyddene på en frisk bund af japanske nudler og sesamsauce.
Ingredienser
Udstyr
Grillspyd
Sådan gør du
Skær laksefileten i mindre tern, og vend dem i teriyakisauce i en skål. Skyl forårsløg, og skær dem i lange, skrå skiver.
Fordel skiftevis laksestykker og forårsløg på spyddene, og grill dem i ca. 2 minutter på hver side på en (grill)pande, til de tager farve.
Kog nudlerne i en gryde efter pakkens anvisning, og lad dem afdryppe let i en sigte. Skyl og hak forårsløg, og vend dem sammen med nudlerne i en skål.
Rør sesamolie, sojasauce og limesaft sammen til en dressing i en anden skål, og dryp den over nudlerne.
Anret nudlerne på tallerkener, og fordel laksespyddene ovenpå. Skyl og hak koriander, drys dem over sammen med sesamfrø, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk