Spyd med melon, skinke og mozzarella
6. oktober 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Kombinationen af lufttørret skinke og melon er lidt af en klassiker, både i det italienske køkken, hvor den stammer fra, og i det danske. Toppet med mozzarella har du både det bløde, det søde og det salte, en kombination, der forklarer rettens klassikerstatus.
Ingredienser
Udstyr
Træspyd
Sådan gør du
Halvér melonen, og fjern kernerne.
Lav så mange melonkugler som muligt, gerne med en melonske.
Halvér skinkestykkerne.
Nip blade af basilikum.
Fordel melon- og mozzarellakugler, skinke og basilikumblade på små træspyd, og servér med brød til.
Tip!
Du kan få en melonske i de fleste isenkræmmere og større supermarkeder. Den er et godt redskab til at opgradere en anretning. Du kan for eksempel lave fine frugtsalater eller bruge skeen til is. Har du ikke en melonske, kan du fint blot skære melonen i firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: 3 slags pindemadder