Spyd med gris i sursød-sauce
28. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvis du marinerer svinemørbrad i en blanding af sojasauce, chilisauce, honning og risvinseddike, får du det møreste kød med en intens og krydret smag.
Ingredienser
Udstyr
Grillspyd
Sådan gør du
Kog risene i en gryde efter anvisningen på pakken, og lad dem hvile indtil servering.
Skyl chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Pil og hak løg fint. Skyl og hak koriander.
Bland koriander, løg og chili med eddike, mirin og olie i en skål. Lad salsaen trække, mens du tilbereder kødet.
Skær kødet i mindre stykker. Rør sojasauce, honning, chilisauce og eddike sammen i en stor skål. Vend kødstykkerne i marinaden, og lad dem trække i 5-10 minutter.
Sæt kødstykkerne på grillspyd, og grill dem 2-3 minutter på hver side på en (grill)pande, til de tager farve. Servér grillspyddene sammen med ris og chilisalsa.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk