Sprødstegt kylling og speltotto med grøn topping
1. juni 2018
af
Gitte Jakobsen.
Foto: Anna Overholdt
Sprød kylling serveret med speltotto, som i modsætning til risotto laves af speltkerner, der gør den både rustik og delikat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°.
Skær kyllingen i mindre stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Pensl dem med olie, og krydr med salt og peber. Fordel timiankvistene mellem stykkerne, og steg kyllingen i ovnen i ca. 35 minutter, eller til kødet er gennemstegt.
Pil løg, og hak dem fint. Steg dem i olie i en gryde i ca. 3 minutter. Tilsæt spelt og vin, og lad det simre i 2 minutter.
Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 20 minutter, til spelten er mør og har opsuget det meste af væden.
Skyl rucola. Rens fenniklen, og snit den i så tynde strimler som muligt, evt. på et mandolinjern. Skyl sugarsnaps.
Vend sugarsnapsene i speltottoen i gryden sammen med grønne ærter og friskrevet parmesan.
Tilsæt cremefraiche, og vend forsigtigt rundt. Smag til med salt og peber.
Top retten med rucola og fennikel. Servér straks sammen med den sprødstegte kylling.
Tip!
Der findes forskellige måder at partere en kylling på. Hvis du har en god grundkogebog stående, indeholder den måske en illustreret guide til at partere en kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk