Sprødstegt kulmule med polenta og spinat

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Polenta er en majsgrød, der er et fremragende alternativ til kartoffelmos. Lav gerne dobbeltportion, og brug resterne til at lave fritter dagen efter.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld majsgryn i kogende saltet vand under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet.
Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
Smelt smør på en pande. Steg kulmulefileterne ved høj varme; først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil den er gylden, og dernæst på skindsiden, indtil fisken er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Hæld kogende vand over majsene, så de tør op, og rist dem gyldne på en pande i lidt olivenolie. Drys med salt, og sæt dem til side.
Skyl spinaten, og lynsteg den i smør eller olivenolie på en pande, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.
Anret polentagrød med kulmule, spinat og ristede majs.

Tip!

Hæld resten af polentaen i et fad smurt med olivenolie. Næste dag er polentaen stivnet og klar til at skære ud til fritter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar