Sprødstegt kulmule med græskar og fennikel
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Med en lækker sprødstegt kulmule og tilhørende grøntsager har du en let og sund hverdagsret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Halvér græskarret, og fjern kernerne (gem dem). Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Læg tern, pillede hele hvidløgsfed og timiankviste i et ovnfast fad. Vend det hele med olie, og drys med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 20-30 minutter, indtil ternene er møre. Pil timiankvistene fra, og kom tern og hvidløgsfed i en foodprocessor.
Pres saften af citronen. Tilsæt fløde og citronsaft, og kør, indtil du får en glat puré. Smag til med salt og peber, og hold puréen lun i en gryde ved lav varme.
Skær bunden af fenniklerne, og gem de grønne kviste. Skær fenniklerne i kvarte, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 minutter, til de er møre.
Rist græskarkernerne på en tør pande.
Smelt smør på panden, og steg kulmulefileterne ved høj varme – først på kødsiden i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden, indtil fisken er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
Anret græskarpuré på tallerkener, og top med kulmulefilet og fennikel. Drys med de ristede græskarkerner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk