Sprødstegt kulmule med balsamico-bagte jordbær
28. august 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Kulmulens milde smag går virkelig godt sammen med skarpheden og sødmen fra de balsamico-bagte jordbær, som ovenikøbet er nemme og hurtige at lave. Servér med nye kartofler og asparges og en god klat smør.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Nib jordbærrene, og halvér dem. Fordel dem i et ovnfast fad, og vend dem i olivenolie og balsamicoeddike. Drys med timian, salt og peber. Bag jordbærrene i 20 minutter, til de er møre og saftige.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Knæk bunden af aspargesene, og kassér dem. Hæld kogende vand over asparges-hovederne i en sigte, så de blancheres og bliver flotte grønne.
Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
Anret kartofler og asparges på tallerkener. Læg fisken over, og top med balsamico-bagte jordbær. Pynt med frisk timian, og servér med koldt smør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk