Sprødstegt kulmule med balsamico-bagte jordbær

28. august 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Kulmulens milde smag går virkelig godt sammen med skarpheden og sødmen fra de balsamico-bagte jordbær, som ovenikøbet er nemme og hurtige at lave. Servér med nye kartofler og asparges og en god klat smør.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Nib jordbærrene, og halvér dem. Fordel dem i et ovnfast fad, og vend dem i olivenolie og balsamicoeddike. Drys med timian, salt og peber. Bag jordbærrene i 20 minutter, til de er møre og saftige.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Knæk bunden af aspargesene, og kassér dem. Hæld kogende vand over asparges-hovederne i en sigte, så de blancheres og bliver flotte grønne.
Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
Anret kartofler og asparges på tallerkener. Læg fisken over, og top med balsamico-bagte jordbær. Pynt med frisk timian, og servér med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar