Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler er et festmåltid for ganen, og fremgangsmåden er superhurtig og nem!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløget, og skær det i både. Læg det i en kasserolle med eddike og honning, og bring i kog.
Tag straks kasserollen af varmen, og stil rødløget til side indtil servering.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem i en sigte. Pres saften af citronen.
Hæld ærterne i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem med en stavblender til en grov, cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, indtil fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
Servér kulmulefileterne med ærtedip og kogte kartofler, og pynt med syltede rødløgsbåde og ærteskud.
Tip!
Kulmule er en nem fisk at tilberede. Når kødet bliver mælkehvidt i farven, er fisken færdigtilberedt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk