Sprødstegt kuller med brandade og dildsauce
18. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Brandade er en slags krydret kartoffelmos, der er tilsat fisk. Den kan spises som en lille ret i sig selv, sammen med en salat eller – som her – serveret til et stykke sprødstegt fisk og med en frisk dressing til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i 17 minutter.
Læg torskefilet i kogevandet, og kog videre i 3 minutter, til kartoflerne er møre og fiskekødet hvidt.
Hæld vandet fra, og mos kartofler, torsk, presset hvidløg, cremefraiche og smør til en grov kartoffelmos. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Retten må gerne være godt krydret.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Er der forskel på tykkelsen af det enkelte stykke, så læg den tynde ende dobbelt, så hele fileten er nogenlunde lige tyk. Steg fiskefileterne på skindsiden i olie, indtil næsten al kødet har skiftet farve. Vend dem, og steg i 20 sekunder på den anden side.
Bland cremefraiche og finthakket dild. Spis dressingen til både fisk og brandade, og servér en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk