Sprødstegt kuller med brandade og dildsauce

18. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Brandade er en slags krydret kartoffelmos, der er tilsat fisk. Den kan spises som en lille ret i sig selv, sammen med en salat eller – som her – serveret til et stykke sprødstegt fisk og med en frisk dressing til.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i 17 minutter.
Læg torskefilet i kogevandet, og kog videre i 3 minutter, til kartoflerne er møre og fiskekødet hvidt.
Hæld vandet fra, og mos kartofler, torsk, presset hvidløg, cremefraiche og smør til en grov kartoffelmos. Smag til med salt, peber og cayennepeber. Retten må gerne være godt krydret.
Skær fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Er der forskel på tykkelsen af det enkelte stykke, så læg den tynde ende dobbelt, så hele fileten er nogenlunde lige tyk. Steg fiskefileterne på skindsiden i olie, indtil næsten al kødet har skiftet farve. Vend dem, og steg i 20 sekunder på den anden side.
Bland cremefraiche og finthakket dild. Spis dressingen til både fisk og brandade, og servér en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar