Sprødstegt fisk med rodfrugtfritter og sauce tartare
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Servér ugens fisk pakket ind i en sprød dej, som knaser mellem tænderne. Det er fish and chips på den gode måde.
Bemærk
Du kan også friturestege andre hvide fisk, fx kulmule eller kuller.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl knoldselleri, rødbeder og kartofler. Skær dem i tynde stave, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr godt med estragon, salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.
Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og kapers sammen i en skål. Hak cornichoner fint. Hak dild og estragon fint, og rør cornichoner og krydderurter i saucen. Sæt den på køl, til den skal serveres.
Dup torskefileterne tørre, og skær dem i smalle stykker på tværs. Vend dem i mel.
Bland mel og bagepulver i en skål. Pisk øl i med en elpisker, til konsistensen minder om pandekagedej.
Varm olien op til 180° i en tykbundet gryde. Test temperaturen ved at dryppe lidt dej i olien. Når dejen bliver gylden, er olien klar.
Vend fiskestykkerne i dejen, og læg forsigtigt 2 stykker fisk ad gangen ned i olien. Lad dem stege i olien i ca. 3 minutter, til de er gyldne. Afdryp på fedtsugende papir.
Servér de varme og sprøde fiskestykker sammen med rodfrugter og sauce tartare.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk