Sprøde vietnamesiske forårsruller
27. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Undgå, at rispapiret bliver for blødt, for så bliver det sværere at rulle det omkring fyldet. Spis forårsrullerne med det samme, så de er helt sprøde og lækre.
Ingredienser
Sådan gør du
Overhænd nudlerne med kogende vand i en skål. Skyld dem derefter i koldt vand, og afdryp godt.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Rør det hele sammen med nudler, hakket kød, æg, fiskesauce og sukker i en stor skål.
Udblød kort et stykke rispapir i kogt, varmt vand (brug evt. et rundt tærtefad),og læg det på et bræt. Læg 2-3 spsk. fyld på, og rul halvt sammen, fold siderne ind, og rul færdig. Fortsæt, til du ikke har mere fyld (opskriften giver ca. 12 ruller).
Varm 2-3 cm olie op på en stor pande. Steg rullerne i den varme olie i 4-5 minutter på hver side, til de er sprøde og gennemtilberedte. Afdryp på en bagerist, men nyd asap.
Rør imens limesaft, fiskesauce og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Skyl chilien, og hak den fint (med eller uden frø),og smag dressingen til med chili og finthakket koriander.
Skyl og pluk salaten, og anret den på et fad sammen med de varme forårsruller. Servér straks med dip og limebåde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk