Sprøde tunfrikadeller med ærtedip

Tunfrikadeller er tilladt at spise med fingrene – så smager de nemlig endnu bedre! Spar ikke på den cremede ærtedip, for den er fyldt med sunde ærter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kartoflerne møre, og pil dem.
Afdryp tunen i en sigte. Pil løget, og hak det fint. Hak timianbladene. Riv skallen af citronen.
Rør tunkødet med æg, løg, timian, citronskal, peber og rasp. Tilsæt cremefraiche, til farsen har en blød, men også lidt fast konsistens. Form små kugler af farsen, og tril dem i rasp.
Steg tundellerne i lidt olie på en pande. Ryst dem på panden, så de bliver stegt gyldne og sprøde på alle sider, og dryp løbende med mere olie under stegningen, så de ikke bliver brændt.
Blend ærter med kapers, hakket purløg og cremefraiche. Krydr med salt og peber.
Skyl og hak persillen. Smelt smørret i en gryde, og vend kartofler og persille i smørret.
Skær citronen i både. Skær gulerødder og agurk i stave. Server som tilbehør til frikadellerne sammen med persillekartofler og ærtedip.

Tip!

Det er en god idé at forme alle tundellerne på én gang og så trille dem i raps lige inden stegning. I stedet for at stege tundellerne på panden kan du bage dem i ovnen: Læg tundeller trillet i rasp på en bageplade med bagepapir. Dryp dem med lidt olie, eller sprøjt med olie, hvis du har en olieflaske med pumpe. Bag dellerne i ovnen ved 180º i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldenbrune.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar