Sprøde torskeloins med ærtepuré
27. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Frossen fisk og frosne grøntsager kan købes til fornuftige priser, og de kan snildt forvandles til de lækreste retter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 15 minutter. Afdryp.
Smelt smørret på en pande. Skyl og hak persille fint. Vend kartoflerne rundt i smør og persille. Anret i en skål, og drys med flagesalt.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter, til de er optøet. Afdryp.
Blend ærterne til puré i en blender sammen med olie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Optø torskeloinsene, og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber, og vend dem i rasp.
Steg de panerede torskestykker i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegt.
Anret de sprøde torskestykker med smørstegte kartofler og ærtepuré, og pynt med friske ærteskud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk