Sprøde surdejsboller med fuldkorn
11. marts 2019
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Surdejen giver en saftig krumme og en fyldig smag til disse lækre boller. Rør surdejen sammen dagen før – så kan du bage lækre boller næste dag!
Bemærk
Hviletid, surdej: Natten over. Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
muffinforme af silikone
Sådan gør du
Opløs gæren i kærnemælk, og rør mel i blandingen.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur til dagen efter.
Rør surdejen op med vand og salt. Tilsæt de 2 slags mel, og ælt dejen, til den er smidig – gerne på en røremaskine.
Fordel dejen i muffinforme af silikone, og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Klip et kryds i toppen med en ren saks. Bag brødene i ovnen ved 225° i 15 minutter, til de er gyldne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk