Sprøde risottokugler med mozzarella
8. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Har du en rest risotto stående i køleskabet? Form dem til små risottokugler, og panér og steg dem til sprøde arancini med en krydret tomatsauce til. Servér dem som en lækker snack eller forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Varm olie op i en gryde, og steg løg og hvidløg. Skyl og hak basilikum, og vend det i gryden, når løgene er klare. Intet af det skal tage farve.
Tilsæt hakkede tomater, og lad dem simre i 5-10 minutter. Smag saucen til med salt, peber og sukker. Blend evt. det hele med en stavblender.
Tril den afkølede risotto til kugler på størrelse med en golfbold. Fyld et lille stykke afdryppet mozzarella ind i midten af hver kugle. Tril igen, og læg kuglen til side. Fortsæt, til du ikke har mere risotto, og sæt evt. risottokuglerne på køl indtil stegning.
Fordel mel, pisket æg og rasp i tre forskellige skåle. Vend hver risottokugle i mel, dernæst æg og til sidst rasp. Varm rigeligt olie op i en gryde – gerne et lag på op til 2 cm – og steg risottokuglerne på alle sider, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på en bagerist.
Servér de friskstegte risottokugler med tomatsauce og evt. en salat til.
Tip!
Forbered risottokuglerne på forhånd, og sæt dem på køl indtil stegning. Panér og steg kort før servering, da de smager bedst helt friskstegte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk