Sprøde rabarberruller med vaniljeis
14. juni 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Lav evt. en dobbelt portion rabarber, så du har til topping på skyren eller en hurtig rabarbertrifli.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl rabarberne, og skær dem i 1 cm lange stykker. Læg dem i et ovnfad, drys med sukker, og vend rundt.
Bag rabarberstykkerne i ovnen ca. 15 minutter, til de er let møre. Afdryp i en sigte, men gem saften til drinks eller saftevand.
Riv marcipanen groft.
Skær fillodejen i firkanter på ca. 12 x 15 cm, så der bliver 16 firkanter i alt. Læg 2 lag fillodej sammen, og top med revet marcipan, bagte rabarber og lidt citronskal. Fold siderne ind, og rul sammen, så det ligner fine forårsruller.
Læg rabarberrullerne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med smeltet smør, og drys med flormelis. Bag dem gyldne og sprøde i ovnen i 12-15 minutter.
Servér sprøde rabarberruller med vaniljeis og blåbær, og drys med grofthakkede mandler og lidt mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk