Sprøde pomfrit-skiver
10. august 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Skær rodfrugter i skiver, steg dem i ovnen og lav de lækreste pomfrit-skiver eller chips. Når rodfrugter skæres i skiver, bliver de nemlig ekstrasprøde i den varme olie. Servér til en god bøf eller burger.
Bemærk
Retten egner sig som tilbehør eller snack.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl rodfrugterne, og skær dem i så tynde skiver som muligt, gerne på et mandolinjern.
Hæld 4 cm olie i en dyb pande, og lad den varme stille og roligt op til 140°-160°.
Læg rodfrugtskiverne i olien i 1 lag ad gangen, og lad dem blive sprøde og ganske let brunede. Det tager 2-3 minutter. Hold øje med, at olien ikke bliver for varm.
Tag pomfrit-skiverne op af olien med en hulske, og lad dem afdryppe på køkkenrulle på et fad.
Drys med salt, og lad dem køle godt ned, inden du serverer dem med en god mayonnaise, hvis du kan vente så længe med at gå om bord i dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk