Sprøde osteruller med za'atar
30. juli 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Rullerne er fyldt med halloumiost, som bevarer den faste konsistens, når den bliver opvarmet. Servér dem gerne som en snack eller som en deleret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 215°, og læg bagepapir på en bageplade. Skær halloumiosten i 10 aflange bjælker. Hak myntebladene groft.
Læg 1 stykke forårsrulledej på et skærebræt, så 1 af de spidse hjørner vender ind mod dig selv.
Læg en ostebjælke og lidt mynte på den nederste del af dejen, og fold det nederste, spidse hjørne op over fyldet. Rul forårsrullen halvt sammen, og fold herefter siderne ind mod midten.
Dup den sidste frie kant med lidt vand, og rul forårsrullen stramt sammen, så den er helt lukket. Fortsæt på samme måde med resten af papiret og fyldet.
Fordel forårsrullerne på bagepladen, pensl dem med olie, og drys med za’atar. Bag forårsrullerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Hæld græsk yoghurt i en skål, dryp med olie og drys med za’ater. Servér osterullerne varme med yoghurtdippen til.
Tip!
Za’atar er en mellemøstlig krydderiblanding, som typisk består af timian eller oregano, salt, sesamfrø og sumak. Za’atar bruges f.eks. som krydderi på kød, pizza og brød, og det varierer fra region til region, om man laver sin krydderiblanding med timian eller oregano.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk