Sprøde løgringe med aioli
8. november 2021
af
Johanne Mosgaard.
Foto: Johanne Mosgaard
Du kender de sprøde løgringe fra amerikanske diners serveret til store, fedtede burgere. Craver du dem derhjemme, kan du heldigvis lave dem selv og servere dem med dip eller som fyld i hjemmelavet fastfood.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Pil forsigtigt løgringene fra hinanden.
Pisk en dej af hvedemel, vand, cayennepeber, røget paprika, natron og salt. Lad dejen hvile ca. 15 minutter på køkkenbordet.
Varm olie op i en gryde. Test, om olien er klar, med lidt dej – hvis olien syder, er den klar. Hæld rasp i en skål. Vend løgringene i dejen og herefter i rasp. Læg dem forsigtigt ned i den varme olie – start med én løgring ad gangen, og når olien er godt varm, kan du sagtens stege flere ad gangen.
Tag løgringene op med en hulske, når de er gyldne. Læg løgringene på et stykke køkkenrulle, så overskydende olie kan dryppe af.
Servér løgringene sammen med aioli drysset med purløg, mens løgene er sprøde.
Tip!
Du kan også gemme løgringene til en anden dag. Lad dem køle af, og frys dem ned. Så kan de opvarmes i ovnen ved 200˚ varmluft i ca. 7-8 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk